nieuws

Lekker: Kinkartz vecht tegen tranen

Restaurant

Hans Kinkartz van restaurant L’Atelier in Gulpen moest vechten tegen de tranen bij het horen van de positie in de top-100 van de nieuwe Lekker. Een geëmotioneerde Kinkartz leest voor de camera’s van de Limburgse zender L1 dat zijn restaurant nieuw binnenkomt op nummer negentien.

Lekker: Kinkartz vecht tegen tranen

Eigenaar Hans Kinkartz van restaurant L’Atelier had vorig niet gerekend op zo’n hoge notering. ‘Dit had niemand verwacht. Ik moet mijn tranen in bedwang houden. Dit is ongekend. We hebben een pool gehouden en de meest optimistische noemde plaats dertig. Ik dacht zelf plaats 58’, aldus Kinkartz, in een eerste reactie nadat hij via deze site op de hoogte is gebracht over de spectaculaire notering.

Gillen

‘Dit betekent dat het een hectisch jaar gaat worden. Het zet je zo gigantisch op de kaart. Dit is de verdienste van ons allemaal’, aldus Kinkartz, die zijn vrouw hoorde gillen toen zij boven op internet het nieuws vernam.

Commercieel belangrijk

Kinkartz hecht veel waarde aan een hoge positie in Lekker. ‘Michelin is in de wereld van de koks de instantie die het hoogst aangeschreven staat wat betreft het beoordelen van de vakman. Lekker is het meest gelezen blad en daarom commercieel gezien misschien wel de belangrijkste.

Videotip:

Videoverslag van een geëmotioneerde Kinkartz

Reageer op dit artikel