nieuws

Leverdo haalt diverse diepvriessnacks uit de handel

Restaurant

Snackfabrikant Leverdo in Veenendaal haalt in overleg met de Voedsel en WarenAutoriteit (VWA) per direct een waslijst aan diepvriessnacks uit de handel wegens de vondst van bacteriën die een risico voor de gezondheid kunnen vormen.

Leverdo haalt diverse diepvriessnacks uit de handel

Het gaat om enkele tientallen producten, vooral hamburgers, frikandellen en minisnacks van supermarktmerken. In de producten is een hoge concentratie Staphylococcus aureus aangetroffen, een normale huidbacterie die bij iedereen voorkomt en in principe onschadelijk is. De bacterie scheidt echter stoffen uit die bij hoge concentratie misselijkheid, braken en diarree kunnen veroorzaken.

Problemen

Het is niet de eerste keer dat de snackfabrikant problemen heeft met de hygiëne van haar producten. Vorige maand werden tientallen scouts in België ziek na het eten van Autofrit hamburgers, een merk van de Belgisch-Nederlandse snackfabrikant Habek, waar ook Leverdo onderdeel van is. Het ging toen om dezelfde bacterie.

Een woordvoerder van Leverdo betreurt de huidige situatie: ‘We doen er alles aan om klanten en consumenten zo goed mogelijk te informeren. Het probleem, een defect in de productie-installatie, is inmiddels verholpen.’

Consumenten wordt geadviseerd om diepvriessnackproducten met EG-nummer NL 594 en houdbaarheidsdata tot en met 23-08-2008 niet te gebruiken en weg te gooien. Zij kunnen hun geld terugontvangen. Zie voor meer informatie de website van Leverdo.

Klik hier voor de volledige lijst teruggeroepen producten.

Reageer op dit artikel