nieuws

Librije lost vertrek Zarzo Habraken intern op

Restaurant

De Librije vangt het aangekondigde vertrek van sommelier Adrian Zarzo Habraken intern op. Wouter Denessen en Mark Lubbersen zijn doorgeschoven in het bedieningsteam van Thérèse Boer van het Zwolse driesterrenrestaurant.

Librije lost vertrek Zarzo Habraken intern op

‘Het zijn jonge fanatieke jongens die De Librije goed kennen. Wouter werkte al hier. Mark komt over van Librije’s Zusje, waar hij sommelier was’, licht Boer de interne verschuivingen toe.

De mutaties volgen op het aangekondigde vertrek van Zarzo Habraken naar restaurant Ivy in Rotterdam per begin april. ‘Hij is eerder een keer gevraagd door François Geurds (eigenaar van Ivy, red.). Voor ons is het geen verrassing. Hij heeft altijd aangegeven ooit iets voor zichzelf te willen beginnen en is eerder gevraagd. Het is wel jammer, maar ook leuk dat iemand uit De Librije-school bij zo’n goed bedrijf terecht komt’.

De eerste twee jaar werkte Zarzo Habraken in de keuken van De Librije. Daarna stapte hij over naar de bediening. Boer: ‘Hij ontwikkelde een grote belangstelling voor wijnen en heeft anderhalf jaar met plezier gewerkt in bediening’.

Voor Boer zelf veranderde er de afgelopen weken ook het een en ander. Door een val tijdens een schaatstocht begin februari brak ze haar pols. De botbreuk had geen invloed op de bedrijfsvoering. ‘Ik heb zelfs met een mitella om gewerkt. Charmant is anders, maar het ging prima’.

Reageer op dit artikel