nieuws

Librije-pupil Schutte is Meesterkok

Restaurant

Sidney Schutte, de rechterhand van topkok Jonnie Boer in de keuken van De Librije***, is geslaagd voor de proef SVH Meesterkok. De eigenaren Jonnie en Thérèse Boer van de Zwolse topzaak stuurde sous chefkok Schutte direct met een vliegticket op reis naar een van de bekendste restaurants ter wereld.

Librije-pupil Schutte is Meesterkok

Schutte slaagde woensdag 5 juli voor de proef en is daarmee de 110de SVH Meesterkok in ons land. Het kooktalent startte zijn proef met een bezoek aan de kruidentuin van De Librije. Daarna volgde een ‘meesterlijke lunch’ waarbij hij ‘gedisciplineerd en toch ontspannen’ zijn medewerkers in de keuken aanstuurde.

Volgens het Horeca Branche Instituut, de organisatie achter de proeven voor SVH Meesterkok, is Schutte een natuurlijke leider met oog voor de mensen achter de prestaties. Daarnaast heeft hij een encyclopedische kennis van producten en gerechten en is steeds gedreven op zoek naar vernieuwingen in en voor het koksvak.

Na het bekend worden dat Nederland een nieuwe SVH Meesterkok rijker is, kreeg Schutte een vliegticket van Jonnie en Thérèse Boer naar het Spaande Gerona aangeboden om de volgende avond een bezoek te brengen aan het beroemde Spaanse driesterrenrestaurant El Bulli.

Reageer op dit artikel