nieuws

Librije serveerder Sky-Taxi failliet

Restaurant

Het luchtvaartbedrijf Sky-Taxi dat gerechten van driesterrenrestaurant De Librije aan boord kon serveren, is failliet. Het bedrijf is door de economische malaise ten onder gegaan. De rechtbank van Haarlem heeft het faillissement uitgesproken over het op Schiphol gevestigde bedrijf.

Librije serveerder Sky-Taxi failliet

Eigenaar van de luchttaxi bedrijf is oud-CDA-kamerlid Roland Kortenhorst uit Joure. Er werkten negen mensen bij het bedrijf.

Sky-Taxi zat al geruime tijd financiële moeilijkheden. Het bedrijf had in september 2008 een ongelukkig startmoment. Kort nadat Kortenhorst losbrandde, brak de financiële crisis uit. Het bedrijf legde zich toe op zakenvluchten met twee Cessna-vliegtuigen. In april 2009 breidde Kortenhorst de catering uit met producten van De Librije.

Catering op hoogste niveau

Hij zei hier destijds over: ‘Als onze klanten een hogere graad van verzorging aan boord wensen, kunnen wij die bieden in de vorm van catering op het hoogste niveau. Je kunt denken aan hartige lollie en andere verrassende hapjes.’ Aan boord van de Cessna’s onbraken de faciliteiten om warme maaltijden te kunnen serveren.

Kortenhorst gelooft nog steeds in het concept en hoopt op een doorstart van het bedrijf. Hij heeft plannen om onder de naam MySkyTaxi het concept te vervolgen. Hij wil privé vluchten uitvoeren met zakenjets en propellertoestellen.

Reageer op dit artikel