Librijekok breekt arm na sterfeest

Librijekok breekt arm na sterfeest

Een kok van Librije's Zusje in Zwolle is ongelukkig uit het feestgedruis gekomen na het behalen van een Michelinster. De keukenhulp brak dinsdagavond zijn arm na een feestje in het kersverse sterrestaurant.

‘We hebben dinsdagavond een mooi glas champagne gedronken en op de weg naar huis is hij van de fiets gevallen. Daarbij heeft hij zijn arm gebroken. Domme pech’, vertelt eigenaar Jonnie Boer die een groot compliment geeft aan zijn medewerkers ‘die staan te knallen voor de Boertjes’.

Boer zelf maakte ook een bewogen ‘Michelindag’ mee. Hij was op de terugweg van een bijzonder culinair congres in Spanje. Tijdens zijn terugvlucht naar Brussel kreeg hij telefoon.

Verkeerde afslag

‘Ik was vergeten dat ding uit te zetten en werd in het vliegtuig gebeld. Daar hoorde ik dat Margootje (Margo Reuten van Da Vinci, red.) een tweede ster had gekregen. Toen ik in de auto zat en Brussel wilde uitrijden, hoorde ik dat Librije’s Zusje een ster krijgt. Ik heb volgens mij wel diverse keren de verkeerde afslag genomen in Brussel op weg naar Zwolle’.

Restaurant Librije’s Zusje kreeg precies zes maanden na de opening een Michelinster. Het iets verderop gelegen De Librije behield zijn derde ster. Daarmee zijn Jonnie en Thérèse Boer samen goed voor vier Michelinsterren.