Linnen zet 2.800 wijnen op kaart

Linnen zet 2.800 wijnen op kaart

Restaurant Linnen in Oisterwijk heeft volgens eigen zeggen de grootste wijnkaart van Nederland. De Brabantse eetgelegenheid voert ruim 2.800 wijnen op de kaart, waar gasten vanaf 1 maart uit kunnen kiezen.

Dat meldt De Telegraaf. Het lijkt een uit de hand gelopen hobby te zijn, zoveel wijnen op de kaart. Duidelijk is dat gasten vanaf 1 maart ruime keus hebben uit meer dan 2.800 wijnen, van huiswijnen tot exclusieve topwijnen.

Guus Meeuwis

Daarbij zitten onder andere een rode Bordeaux van Château Petrus 1989 van 2.400 euro en een champagne millisime brut rosé Moët Chandon ‘Dom Perignon” 1996 van 700 euro.

Ter gelegenheid van de uitbreiding van de wijnkaart hield Linnen een lunch voor exclusieve gasten. Zo schoven Jacob Jan Boerma en Kim Veldman van restaurant De Leest (M**L4GM18) in Vaassen en zanger Guus Meeuwis aan. De lunch werd verzorgd door chef-kok Ronald Tausch van Linnen. Alwin Houwing is gastheer van Linnen.

Zie ook:

Linnen eerste ambassadeur van Krug Champagnes

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.