nieuws

Lintje voor Wynand Vogel

Restaurant

Wynand Vogel, hoofdinspecteur van Lekker, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Vogel kreeg vanochtend een lintje voor zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse gastronomie.

Lintje voor Wynand Vogel

Vogel werd naar een feestzaal in zijn woonplaats Hoorn gelokt door zijn vriend en eveneens culinair kopstuk Constant Fonk. ‘Die nodigde me uit voor een bijeenkomst vanwege zijn 45ste huwelijksjaar. Dat bleek een smoes te zijn’, aldus Vogel.

De hoofdinspecteur van Lekker is geridderd vanwege zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse gastronomie. Vogel werkte in diverse goede restaurants, deed veel voor de SVH, was mede-oprichter van het Gilde van Meesterkoks, won diverse kookwedstrijden, organiseert nog steeds veel kookwedstrijd en is actief in de ontwikkelingshulpverlening.

Persbureau ANP meldt dat Jan Fischer van Hotel Van der Werff op Schiermonnikoog en A.J. Morhée van het Zutphense cateringbedrijf André ook een lintje hebben ontvangen.

Reageer op dit artikel