nieuws

Lucas Rive tankt inspiratie in Spanje

Restaurant

Topkok Lucas Rive van het befaamde restaurant De Bokkedoorns in Overveen heeft onlangs een paar interessante culaine vindingen opgedaan in Noord-Spanje. Vooral het werken met fruitaccenten in gerechten is Rive bijgebleven van zijn restaurantreis in Spaans Baskenland.

Lucas Rive tankt inspiratie in Spanje

Dat meldt Rive op de Horecava in Amsterdam, waar hij als jurylid optreedt bij de Nationaal Kampioenschap voor leerlingkoks. ‘Wat me in Spanje is opgevallen zijn onder andere fruitaccenten in gerechten. Bijvoorbeeld konijn met gerookte abrikozen. Verder valt me op dat de toprestaurants in Noord-Spanje het eten echt in waarde laten’, aldus Rive, die al meer dan twintig jaar werkzaam is in de topkeuken van De Bokkedoorns.

Overwaaien
Over moleculaire gastronomie heeft de chef-kok een duidelijke mening. Rive: ‘Het is leuk en tot een bepaalde hoogte interessant. Maar het voegt niet veel toe. Het is een hype en waait uiteindelijk weer over. Stikstof is geen blijvertje in het topsegement’.

Strakke koppies
Nog voordat de kookwedstrijd voor leerlingkoks echt op gang moet komen, is Rive al erg te spreken over de deelnemers. Rive: ‘Mooi om die strakke koppies te zien bij binnenkomst. Dit is de toekomst. Als ik kijk wat ze allemaal gaan koken, dan neem ik mijn petje voor ze af. Er zitten zo drie à vier deelnemers bij die ik wil in de keuken wil hebben’.

Reageer op dit artikel