nieuws

Lucas Rive wint Zilveren Ui Trofee 2010

Restaurant

Chef-kok Lucas Rive van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen krijgt de Zilveren Ui Trofee 2010. Rive krijgt de prijs voor zijn grote inzet om origineel Amsterdams tafelzuur te verwerken in zijn gerechten.

Lucas Rive wint Zilveren Ui Trofee 2010

Rive krijgt de trofee op maandag 11 oktober uitgereikt en volgt Margo Reuten op, die vorig jaar met de prijs aan de haal ging.

De uitreiking op 11 oktober gebeurt tijdens een feestelijke proeverij in De Bokkedoorns. De topkok krijgt de prijs uit handen van Oos Kesbeke, eigenaar van Kesbeke Tafelzuren, de organisator van de prijs.

Rive krijgt de trofee vanwege zijn grote inzet om origineel Amsterdams tafelzuur te verwerken in zijn gerechten en daarmee te bewijzen dat tafelzuur thuishoort in de topkeuken, aldus Kesbeke.

Vanaf november 2010 is een selectie van de recepten van Rive via de producten van Kesbeke te vinden in supermarkten. Verder is er een receptenwedstrijd gekoppeld aan deze promotie, waarbij de winnaar een diner krijgt aangeboden in restaurant De Bokkedoorns.

Reageer op dit artikel