Maarten Janssen wint Young Rubbens Award

Maarten Janssen wint Young Rubbens Award

Maarten Janssen is de winnaar van de Young Rubbens Chef Award. Na lang beraad en zorgvuldig proeven van de jury kwam de jonge kok van L'Auberge Damhotel Edam in Edam als beste uit de bus.

Jansen toonde zijn kookkunsten tijdens de finale op de EFFF met een voorgerecht van Gnocchi met crème van trompet de mort en beignets van salie, een hoofdgerecht van Wildzwijn met mousseline van knolselderij, gemarineerde saus

van zoete appel en calvados en een nagerecht met Charlotte van mango met witte chocolademousse en kokoscrème anglaise.

‘Zuiverheid van smaak, visualisatie en afwerking bezorgde de jonge creatieve kok Maarten Jansen de fel begeerde trofee’, zegt de jury. Naast de Award won hij ook een stage in een sterrenrestaurant ergens in Europa

De jury bestond uit Ton de Zeeuw (culinair journalist), Kees van den Brenk (restaurant De Peppelen in Schaijk), Evert van Dilst (brasserie TREVE in Middelburg) en Arturo Dalhuysen (restaurant Valuas in Venlo). De technische jury was in handen van meesterkok Raymond Jorna.

‘De vier finalisten waren allen talentvolle jonge koks’, zegt de jury. De overige drie finalisten waren Marcel Stronks van restaurant Hoog Holten in Holten, Frank Nouwen van De Kersentuin in Amsterdam en Jonathan Zandbergen van Polman’s Huis in Utrecht .

De Young Rubbens Chef Award was georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mogelijk gemaakt door Rubbens Keukentechniek. Vorig jaar ging de titel naar Jarno Eggen.