nieuws

Machinegebruik bij wijnen in de Bordeaux

Restaurant

25 grote wijnkastelen in Bordeaux hebben een revolutionaire uitvinding in gebruik: een optische trieermachine voor druiven.

Machinegebruik bij wijnen in de Bordeaux

Dit meldt De Standaard Lifestyle. Een camera speurt onrijpe, rotte, beschimmelde of beschadigde druiven op voordat ze in de gistkuip terecht komen. Ze worden door middel van geperste lucht van de transportband verwijderd.

De machine werkt preciezer en sneller dan de mens, maar is wel erg duur in aanschaf. De aankoopprijs ligt tussen de 100.000 en 150.000 euro per jaar. De machine is maar enkele weken per jaar nodig, maar op lange termijn moet de machine winst opleveren.

De kwaliteit van de wijn zou ook vooruitgaan met de nieuwe machine: minder ongeschikte druiven betekent een zuiverdere wijn.

Reageer op dit artikel