nieuws

Maître Merlet vertrekt naar Chapeau!

Restaurant

Woudt Stroo ruilt zijn functie als maître-sommelier bij Merlet in Schoorl in voor een baan bij het kersverse tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal. Stroo volgde in maart vorig jaar Sietse van Zanten op die naar Ciel Bleu in het Okura hotel in Amsterdam vertrok.

Maître Merlet vertrekt naar Chapeau!

Voor Merlet-eigenaar Martin van Bourgonje komt het vertrek onverwacht. ‘Vorig jaar bij zijn aanstelling heb ik aangegeven dat ik een maître niet voor een of twee jaar aanneem. Daar was Stroo het destijds mee eens. Maar hij wil graag gaan werken in een tweesterrenrestaurant.’

Van Bourgongje vervolgt: ‘Iedereen weet dat je mensen niet aan je kan binden. Wij vinden het in ieder geval jammer. Stroo heeft zich bij ons altijd voor de volle honderd procent ingezet. Een prima vent.’ Stroo werkte voor zijn aanstelling als maître al 3,5 jaar voor Merlet.

Woudt Stroo verlaat Merlet begin volgend jaar. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend. Nieuwe sommelier bij Merlet is Stefan Wierda. ‘Een geboren Fries waar we nog veel van zullen horen. Net zo’n talent als Sietse van Zanten.’

Merlet, vorig maand door Grootspraak uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar 2012, zit midden in een verbouwing. Het hotel-restaurant wordt uitgebreid met zes suites, een kookstudio, vergaderzaal, lounge, bar, beautysalon en een parkeergarage. Recent werden ook de hotelkamers vernieuwd.

Reageer op dit artikel