nieuws

Mannen met gezicht naar de deur graag

Restaurant

Mannen in een restaurant voelen zich beter op hun gemak als ze met hun gezicht naar de deur toe zitten. Dit meldt het magazine Vivat. De schrijver van het artikel heeft ook een verklaring voor dit verschijnsel.

Mannen met gezicht naar de deur graag

Die verklaring grijpt terug op de oertijd. Mannen hadden toen maar één taak als ze thuis waren: de ingang van het woonhol verdedigen. Mannen zijn dus geprogrammeerd om met hun gezicht naar de deur te zitten.

Vandaar dat een man zich ongemakkelijk voelt als hij in een restaurant met zijn rug naar de deur zit. De vrouw die met haar gezicht naar de uitgang zit, vindt dat overigens ook niet prettig. Zij staat tegen haar natuur in ‘op de uitkijk’.

De Spanjaarden houden hier rekening mee. In Spanje zit de man met het gezicht naar de deur. Vivat schrijft: ,,In de minder macho noordelijke landen zakt de lol aan de restauranttafel vaak onder het nulpunt, wanneer het wijfje de bewakerspositie heeft ingenomen.’’

Reageer op dit artikel