nieuws

Marc Smeets per direct weg uit Frankrijk

Restaurant

Marc Smeets is per direct vertrokken bij Chateau de Rilly in het Noord-Franse Rilly de Montagne. Smeets zegt zich niet meer te kunnen vinden in het gevoerde beleid van de directie. Ook zijn vriendin Eveline Valentin, naar wie het restaurant is genoemd, is vertrokken, evenals een groot deel van de f&b-brigade.

Marc Smeets per direct weg uit Frankrijk

Vanuit Frankrijk laat Smeets tijdens het inpakken van zijn auto voor de definitieve terugreis naar Nederland weten teleurgesteld te zijn over het snelle einde van zijn avontuur in  Frankrijk.
‘Ik neem met veel verdriet afscheid van dit bijzonder mooie project. Het voelt als een enorme nederlaag, terwijl ik weet dat het aan het team en mijzelf niet heeft gelegen’, aldus Smeets, die slechts acht maanden in Frankrijk werkte.
Smeets spreekt van mismanagement, waar hij de dupe van is. Het horecabedrijf gaat volgens Smeets vandaag dicht. Smeets keert vandaag terug naar Nederland om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en zegt voor alles open te staan.
Op 1 oktober begon Smeets als chef-kok van Chateau de Rilly in het champagnedorp Rilly de Montagne onder de rook van bubbelhoofdstad Reims. Zijn vrienden Eveline Valentin ging aan de slag in de receptie van het horecabedrijf. Het restaurant van Chateau de Rilly, restaurant Valentin, was vernoemd naar haar.

Reageer op dit artikel