nieuws

Marco Poldervaart haalt tijdslimiet Bocuse

Restaurant

Marco Poldervaart, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse D’Or Europa, heeft om 14.45 uur op 8 juni zijn laatste vleesgerecht doorgegeven binnen de toegestane tijd. Op de tribune keek het meegereisde suppportersteam met ingehouden adem toe.

Marco Poldervaart haalt tijdslimiet Bocuse

‘Er valt toch een last van mijn schouders. Het is elke keer weer spannend’, laat Marco Poldervaart direct na het doorgeven van zijn vis-en vleesgerecht weten. ‘De visschotel is anderhalve minuut te laat maar dat is geen probleem want een tijdsoverschrijding van drie minuten is toegestaan.’

Supporters

Ook bij de vleesschotel was het even spannend voor de meegereisde Oranje-supporters of Poldervaart en comice Jan Smink op tijd zouden zijn. Maar het lukte. ‘Ik ben tevreden’, laat hij direct na afloop aan Misset Horeca weten.

De tweede wedstrijddag van de prestigieuze kookstrijd kende een hoog niveau. Landen als Frankrijk, Denemarken, Noorwegen en België strijden samen Nederland.

Opdracht was het koken met kalfsvlees en heilbot. Marco Poldervaart bereide heilbot en heilbot sparerib met rolmops, pickles en jus van gerookte paling. Een bitterbal van spekbokking met piccalily van rode biet. Hollandse asperges en chaud froid van Fryske Woudboontjes.

Kalfsvlees

Het vleesgerecht was kalsfvlees met Fries-Nederlandse lekkernijen. Ribstuk van het kalf. Een cornetto van kalfsragout met kapucijners en zilverui, Hollandse tuinboontjes en hacheesaus. Een slavink van kalfskop en een mergpijp van bloemkool gevuld met Friese geeltjes met gerookte merg en truffel.

Reageer op dit artikel