nieuws

Mario Ridder: ‘Nu speldenprik uitdelen aan top-3

Restaurant

De stijging van plaats zeven naar zes in de nieuwe Lekker is voor Mario Ridder van De Zwethheul in Schipluiden aanleiding om zijn gezonde ambitie kenbaar te maken. ‘Gas geven en proberen de top-3 een speldenprik uit te delen’.

Mario Ridder: ‘Nu speldenprik uitdelen aan top-3

‘Ik ben ongelooflijk blij’, laat Ridder direct na afloop van de presentatie van Lekker weten. ‘Vorig jaar zijn we een plaats gezakt, nu een plaats gestegen. Het betekent dat als je het culinaire geweld voor je zie, dat je er absoluut bij hoort. Daar ben ik ontzettend trots op’.

In De Zwethheul veranderde het afgelopen jaar het een en ander. Ridder: ‘We zijn wat losser geworden. De klassieke basis is gebleven, maar we zijn wat meer vernieuwend geworden, werken met andere ingrediënten en koken wat lichter. Ik denk dat de grootste verandering is die van de bediening. Die moest wat losser worden en dat is goed gelukt’.

Een lichte stijging in Lekker is volgens Ridder niet te meten wat dit omzettechnisch voor een gevolg heeft. ‘Ik denkt dat een stijging van drie à vier plaatsen in de top-10 wel te vertalen is, maar een plaatsje niet’.

Ridder stelt dat De Zwethheul gezonde ambities heeft voor de toekomst. ‘We zijn een heel constant bedrijf. Sinds ik in 2006 ben begonnen, staan we constant tussen de vijfde en zevende plaats. Ik hoop dat we ooit een keer, en ik hoop volgend jaar, zoveel gas kunnen geven dat we echt die speldenprik kunnen uitdelen aan de top-3’.

» Bekijk hier een video met de reactie van Ridder

Bekijk hier de ranglijsten van Lekker 2011:

Reageer op dit artikel