nieuws

Massale steun voor Oud Sluis

Restaurant

Horecaondernemers staan pal achter restaurant Oud Sluis betreffende de spooksite www.oudsluis.us, waarop Oud Sluis het mikpunt is van een dierenactivist. De maker van de site moet het flink ontgelden.

Massale steun voor Oud Sluis

Naar aanleiding van het bericht over Oudsluis.us ontving de redactie tientallen e-mails op een oproep. Reagerende horecaondernemers vinden het onbegrijpelijk dat het lanceren van een dergelijke website zo maar kan. Ze keuren de inhoud van de website, waarop topkok Sergio Herman op de korrel wordt genomen, pertinent af.

’Zwaar beboeten’

De reacties variëren van zakelijk tot emotioneel. Een voorbeeld: ‘Van mij mogen ze deze man zeer zwaar beboeten en zou hij smartengeld moeten betalen aan Oud Sluis voor alle valse reserveringen.’ Of: ‘ik denk dat de maker van de site zeker kan worden aangepakt voor laster en smaad, want de horeca is niet schuldig aan misstanden in de vleesverwerkende industrie en werkt deze ook niet in de hand’.

Een ander: ‘Natuurlijk moeten dit soort websites – èn de maker(s) ervan – worden aangepakt.Het feit dat je het ergens niet mee eens bent, betekent niet dat alles geoorloofd is. Dit soort praktijken tast de wortels aan van de democratie en van de keuzevrijheid’.

’Nu aanpakken’

Nog een reactie: ‘Niet wachten tot dit verder escaleert. Nu keihard aanpakken. Belangenverenigingen, vakbonden, productschappen (misschien zelfs de politiek) samen een standpunt innemen en keihard terugslaan via de gerechtelijke weg. Elke keer wanneer dit de kop opsteekt, aan deze trieste lui een duidelijk signaal geven. Als deze onverlaten een luisterend oor krijgen, kunnen we met onze branche zeer moeilijke tijden tegemoet zien.’.

Zie ook:

Oud Sluis onder vuur met spooksite

Reageer op dit artikel