nieuws

Masterchef Peter Lute stopt met Lute Suites

Restaurant

Restaurateur Peter Lute stopt met de exploitatie van de zeven design suites bij zijn restaurant. ‘Ik vond de energie die ik erin moest stoppen niet in balans met de toegevoegde waarde’, aldus de ondernemer en masterchef. Lute exploiteerde de designhuisjes sinds 2004.

Masterchef Peter Lute stopt met Lute Suites

Volgens de bekende patron-cuisinier ondernemer gaat het om kostbare panden, en is de huurprijs is in verhouding ‘behoorlijk hoog’. ‘En ik draag het exploitatierisico.’

Lute doet zijn aankondiging in een interview in Misset Horeca, dat vrijdag 12 augustus verschijnt. De bekende patron-cuisinier levert na de verkoop nog wel de service aan de suites. ‘De nieuwe eigenaar kan de service inkopen bij ons. Bootje voor de deur, ontbijtservice, wasserij, dat wordt gewoon nog steeds door ons gedaan. Het ging mij om het exploitatierisico. We hebben dat risico er de afgelopen jaren net door heen kunnen trekken, maar stel je voor dat deze crisis over een paar jaar weer gebeurt.’

Lute begon in 2004 met de Suites, op hetzelfde terrein als het restaurant. De zeven vervallen arbeidershuisjes uit 1740 zijn door Lute, vastgoedontwikkelaar KNSF in samenwerking met de beroemde ontwerper Marcel Wanders verbouwd tot designappartementen. Wanders bedacht speciaal voor de suites meerdere wereldprimeurs, zoals de douchekranen, het ovale bad, het zeshoekige behang op de muur en het stalen parket op de vloer.

Na een lastige aanloop maake Lute in 2005 bekend een suitehotel te openen in Amsterdam. Hij wilde zelfs de internationale stap wagen. Hij werd regelmatig benaderd door projectontwikkelaars. Die stap ging niet door. Nu stopt hij helemaal met de designhuisjes. ‘In de huidige vorm remt het de groei van het bedrijf.’

Het afstoten van de suites geeft de 41-jarige ondernemer naar eigen zeggen de ruimte voor de ontwikkeling van een nieuw project in Muiden. In een voormalige kruitfabriek start Lute daar in oktober een evenementenlocatie van 650 vierkante meter.

In de Misset Horeca van 12 augustus een groot interview met Peter Lute.

Reageer op dit artikel