nieuws

Maxima ontvangt kookboek van dakloze jongeren

Restaurant

Op 3 december verschijnt het kookboek ‘Rotterdam kookt over!’. Het boek wordt uitgegeven door Pension Maaszicht, opvang voor dak- en thuisloze jongeren in Rotterdam. In het boek ontmoeten jongeren spraakmakende Rotterdammers. Het boek wordt gepresenteerd tijdens de uitreiking van de Altijd Onderwegprijs door Prinses Maxima in Rotterdam.

Maxima ontvangt kookboek van dakloze jongeren

Rotterdam kookt over! is een sociaal kookboek met 15 leuke, aangrijpende en inspirerende ontmoetingen en ruim veertig verrassende recepten. Rotterdam kookt over! geeft letterlijk een kijkje in de keuken bij een aantal bekende Rotterdammers, zoals bij lingerieontwerpster Marlies Dekkers, columniste Carrie, de familie Opstelten en zangeres Suzanna Lubrano.

Andere ontmoetingen zijn met Wilfried de Jong, Hugo Borst, Mario Been, de korpschef van de politie Rotterdam Rijnmond, Jörgen Raymann en de gepensioneerde driesterrentopkok Cees Helder.

Het voorwoord is geschreven door Prinses Margriet en Peter Faber. De BN’ers duiken samen met de thuisloze jongeren de keuken in en gaan aan tafel.

Rotterdam kookt over! is gemaakt omdat Maaszicht vijftien jaar bestaat en het eigen leer-werkproject in restaurant Millers tien jaar aan de weg timmert. De menu’s zijn gebaseerd op het lievelingseten van de jongere, ze kregen een culinaire draai van de chefkok van Millers.

De prijs van het boek is € 22,50 en het is te koop via www.rotterdamkooktover.nl . De opbrengst komt ten goede aan projecten voor zwerfjongeren van Pension Maaszicht.

Reageer op dit artikel