nieuws

Medewerkers Umami-centrum naar Nederland

Restaurant

Twee medewerkers van het Umami Information Center uit Japan komen op 25 en 26 november naar Nederland. Ze werken mee aan twee themadagen over ‘Umami, ontdek de vijfde smaak’.

Medewerkers Umami-centrum naar Nederland

Scelta Mushrooms in Venlo nam het initiatief voor beide themabijeenkomsten. Naast de twee Japanners komen smaakprofessor Peter Klosse, Laura Santtini van het gelijknamige restaurant in Londen en Guus Vredenburg van Vredenburg Creatief Culinair spreken over umami. Deze natuurlijke smaakversterker staat bekend als de vijfde smaak. In de Europese smaakbeleving zijn de vier kernbegrippen zuur, zoet, bitter en zout.

De bijeenkomsten zijn op 25 november bij Koppert Cress in Monster en op 26 november in Venlo bij The Scelta Institure in Venlo. ‘Scelta Mushrooms is het eerste lid overzee van het Umami Information Center’, vertelt Karel Klosse van Scelta. ‘Champignons zijn onze corebusiness. In de ‘voetjes’ die we overhouden, zit veel glutamaat, dat is de basis van umami.’ Via deze producten ging Scelta aan de slag met umami en werden contacten gelegd met het Japanse Umami Information Center. Klosse organiseert de twee themadagen.

In Misset Horeca nummer 44 van 5 november een interview met Guus Vredenburg over umami.

Reageer op dit artikel