nieuws

Media bestormen sterkok Ekkebus

Restaurant

Het is een gekkenhuis. Om de receptiezaal in te komen, een stukje van honderd meter, kost me al twee uur. De Nederlander Richard Ekkebus wordt overspoeld met wereldwijde media-aandacht na het behalen van twee sterren in de nieuwe Michelingids van HongKong en Macao.

Media bestormen sterkok Ekkebus

Ekkebus laat vanuit HongKong in een eerste reactie aan MissetHoreca.nl weten wel honderden felicitatiemails te krijgen na het behalen van twee Michelinsterren voor zijn restaurant Amber in The Landmarkt Oriental Hotel in HongKong.

‘De e-mails zijn overweldigend. Honderden felicitaties stromen binnen. We zullen zien hoe we iedereen gaan beantwoorden, maar het is een geweldig gevoel. Alsof Kerst iets vroeger is gekomen dan gepland’, aldus Ekkebus.

Richard Ekkebus is al twintig jaar uit Nederland en werkt al geruime tijd in Azië. De topkok had stiekem wel gehoopt op een prominente rol in de eerste Michelingids voor HongKong en Macao.

Focus

Ekkebus: ‘In drie jaar tijd hebben we een goede fundering neergezet. Onze eerste stap was om erkent te worden als toonaangevende zaak. De twee sterren zie ik als een enorme erkenning voor mijn team’.

Voor drie sterren is het team van Ekkebus nog te jong, zo laat de kersverse tweesterrenkok weten. ‘Met mijn ervaring van 26 jaar in internationale topzaken weet je waar de focus moet liggen.’

In de nieuwe Michelingids voor HongKong en Macao staan twee driesterrenrestaurants. De gids telt acht restaurants met twee sterren, waaronder dus de eetgelegenheid waarvoor Ekkebus werkt.

Reageer op dit artikel