nieuws

Meer aanbod verantwoorde vis

Restaurant

Het aanbod van verantwoorde vis zit sterk in de lift. Het aantal visproducten met het verantwoorde MSC-keurmerk is gestegen en meer vissers willen die certificering bemachtigen. Ook steeds meer restaurants krijgen het keurmerk voor duurzame vis.

Meer aanbod verantwoorde vis

Dit blijkt uit de zesde editie van de Viswijzer, een product van het Wereld Natuur Fonds, WNF en Stichting De Noordzee. Opvallende binnenkomer op de nieuwste Viswijzer: alle Nederlandse mosselen met het MSC-keurmerk.

De Viswijzer geeft aan welke vis niet verantwoord wordt gevangen of gekweekt (rood), bij welke vis nog problemen zijn (oranje) en welke vis een prima keuze is (groen of met MSC-keurmerk).

Umoja en Fifteen

De Viswijzer vermeldt voor het eerst ook op welke manier de vis is gevangen. Naast de regio van herkomst is de vangsttechniek essentieel om de natuur te sparen en overbevissing tegen te gaan.

In Nederland hebben al enkele restaurants zelf een MSC-certificaat ontvangen. Onder hen Natuurlijk in Egmond aan Zee, onlangs uitgeroepen tot Puurste restaurant van Nederland, Umoja in Amsterdam, Fifteen in Amsterdam, ’t Feithhuis in Groningen, De Parel van Vreeswijk in Nieuwegein en Figi in Zeist. Klik hier voor een compleet overzicht met de MSC-restaurants.

Restaurants vinden met app

De Viswijzer is verkrijgbaar op papier en te raadplegen op www.goedevis.nl. Er is ook een app beschikbaar voor iPhone en Android telefoons. Hiermee zijn ook de restaurants te vinden die duurzame vis op het menu hebben staan.

Reageer op dit artikel