nieuws

Meer aandacht voor duurzaam dineren op Iens.nl

Restaurant

210 Restaurants hebben een duurzaamheidsprofiel ingevuld op de restaurantwebsite Iens.nl. Met het profiel worden restaurateurs gestimuleerd om de gast te informeren over hun duurzame activiteiten.

Meer aandacht voor duurzaam dineren op Iens.nl

Iens.nl wil samen met de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en onderzoeksbureau CREM dineren duurzamer maken. Daarvoor gaat het op haar website restaurants die duurzaam werken, beter profileren.

Volgens Iens.nl snijdt het mes aan twee kanten. Restaurants geven aan of ze bijvoorbeeld biologische gerechten serveren of verschillende portiegroottes aanbieden. Consumenten geven op Iens.nl hun mening door een restaurant op te roepen een doggybag aan te bieden of een compliment geven voor het aanbieden van kraanwater in plaats van bronwater.

Volgens Iens.nl-oprichter Iens Boswijk is de ambitie dat het profiel in de loop der tijd verder wordt uitgebreid. ‘Voor deze eerste versie is besloten dat ieder criterium voor de gast zichtbaar moet zijn. Zaken als groene stroom en gescheiden afval zijn minstens zo waardevol, maar zijn bewust nog niet in het huidige profiel opgenomen. Die zijn namelijk niet zichtbaar voor de klant’.

Reageer op dit artikel