nieuws

Meer dan honderd deelnemers Vegetarische Restaurantweek

Restaurant

In Nederland vindt begin oktober de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld plaats. Bij de meer dan 100 deelnemende restaurants kan iedereen proeven hoe lekker en gevarieerd de vegetarische keuken kan zijn.

Meer dan honderd deelnemers Vegetarische Restaurantweek

De Vegetarische Restaurantweek duurt van 3 tot en met 9 oktober en is een initiatief van de Nederlandse Vegetariërsbond en Vroege Vogels. De week wordt georganiseerd in samenwerking met Variatie op de Kaart en Dinnersite.

Topkok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije steunt de Vegetarische Restaurantweek. “Vegetarisch koken is een feest, koks van mij staan gewoon te juichen als er vegetarische gasten binnen komen”, aldus Boer in VARA radio 1 programma Vroege Vogels.

Weinig les

Volgens Jonnie Boer kan er niet alleen in restaurants, maar ook bij de kookopleidingen kan nog veel verbeteren. Volgens hem wordt er nog nauwelijks les gegeven in vegetarisch koken.

Workshop

De eetgelegenheden die meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek kunnen een kookworkshop volgen bij de Librije. De workshops worden georganiseerd door Variatie op de kaart.

Zelf bedenken

Joris Heijnen van Variatie op de kaart: “Tijdens de interactieve workshop bedenken we en maken we meerdere vegetarische gerechten. Voor koks een leuke manier om meer te leren over de vegetarische keuken door te doen en te leren van anderen”.

Gratis voorgerecht

Tijdens de Vegetarische Restaurantweek krijgt iedereen die een vegetarisch driegangenmenu bestelt het vegetarische voorgerecht gratis. Ook de tafelgenoot krijgt een gratis vegetarisch voorgerecht.

Reageer op dit artikel