nieuws

Meer foie gras-acties Engeland

Restaurant

Dierenrechtenactivisten in Engeland hebben aangekondigd dat de stad Leeds hun volgende ‘slagveld’ wordt waar ze protesteren tegen restaurants die ganzenlever op de kaart hebben. In hun afkeuring van het serveren van de omstreden delicatesse hebben ze nu steun gekregen van de Britse kroonprins Charles.

Meer foie gras-acties Engeland

Afgelopen weekend zouden de eerste acties in Leeds plaatsvinden, kondigde de actiegroep Foie Gras Free North (FGFN) aan. Of dat ook gebeurd is, is nog niet bekend.

FGFN wil van Leeds een ganzenlevervrije stad maken. Ze hebben verscheidene keren geprobeerd met restaurants in de stad in gesprek te gaan, zegt Rupert Steven van FGFN tegen Caterer, maar kregen geen respons.

Nu roepen ze restaurantbezoekers op de restaurants waar foie op de kaart staat te mijden, en dat ook aan die restaurants te laten weten.

De roep tegen foie gras is sterker geworden in Engeland de laatste tijd. Kort geleden voelde het met twee Michelin-sterren bekroonde restaurant Midsummer House in Cambridge zich gedwongen het van de kaart te halen na vernielingen en dreigementen van de radicale actiegroep Animal Liberation Front.

De gemeente York discussieerde vorig jaar nog over een mogelijk verbod op het serveren van ganzenlever in de stat, maar de motie haalde de stemming niet.

De nieuwste deelnemer in de discussie is de Britse kroonprins Charles. In keukens van zijn residenties is foie gras niet langer welkom, zei hij dit weekend.

Zie ook:

Wat vindt u van het serveren van foie gras of van de protesten ertegen? Voert u het zelf op de kaart, en heeft u wel eens protesten gehad? Of krijgt u juist positive reacties? Laat uw mening hieronder achter.

Reageer op dit artikel