nieuws

Meer horecazaken te koop door rookverbod

Restaurant

Horecasite.nl, een aan- en verkoopsite van horecaobjecten, constateert een toename van het aantal aangeboden horecazaken. Volgens de eigenaar van horecasite.nl, Tivadar Tullner, komt dit door het aanstaande rookverbod.

Meer horecazaken te koop door rookverbod

‘Begin 2008 stonden er 1350 ondernemingen te koop in Nederland, begin juni al 1600 en dit aantal stijgt nog steeds’, zegt de eigenaar van horecasite.nl in Het Financieele Dagblad. ‘Het betreft hier voornamelijk cafés, restaurants en bars die te lijden hebben onder het aanstaande rookverbod.’

Horeca Bemiddeling Nederland (HBN), een andere horeca-makelaar, herkent de cijfers van horecasite.nl niet. ‘Natuurlijk zullen veel kleine zaken die nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden het nu nog moeilijker krijgen. Maar dat is bij onze klanten meestal niet de reden de zaak te verkopen’, aldus HBN in Trouw.

Koninklijk Horeca Nederland denkt ook niet dat de verkoop sterk stijgt. ‘We begrijpen de kleine horeca heel goed, maar de minister heeft nu eenmaal deze regelgeving opgesteld en die geldt voor alle ondernemers van Nederland’, zegt een woordvoerder.

Reageer op dit artikel