nieuws

Meer omzet hotels en restaurants

Restaurant

In de horeca hebben vooral hotels en restaurants meer gasten mogen ontvangen in het tweede kwartaal van dit jaar. Hotels draaiden bijna 9 procent meer omzet in de maanden april, mei en juni ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Restaurants noteerden een plus van 6,6 procent.

Meer omzet hotels en restaurants

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De horeca kent al meer dan een jaar groeicijfers. In het tweede kwartaal nam de omzet gemiddeld 5,3 procent toe. Een bescheiden deel, 1,9 procent, is volgens het CBS toe te schrijven aan hogere prijzen die in rekening werden gebracht.

Cafés, cafetaria’s, fastfoodzaken en ijssalons hebben minder goed geboerd. Zo kenden cafés weliswaar een omzetgroei van 3,4 procent, maar daarvan was 2 procent te danken aan prijsstijgingen. Cafetaria’s, snackbars en ijssalons verkochten zelfs 0,8 procent minder, maar zagen de omzet toch nog iets stijgen door de prijzen te verhogen.

Reageer op dit artikel