nieuws

Meester Vinoloog maakt zeewierjenever

Restaurant

Meester Vinoloog Peter de Boevere heeft een jenever bedacht gemaakt van onder meer zeewier. Met het product richt ze zich vooral op de horeca.

Meester Vinoloog maakt zeewierjenever

De Zeeuwierjenever wordt gemaakt bij Rutte & Zn in Dordrecht. In het recept wordt Kombu gebruikt, Japans zeewier waarmee een subtiele zilte geur en smaak wordt toegevoegd aan de ambachtelijke jenever.

De Boevere, die het product vanuit haar slijterij in Breskens verkoopt, sluit niet uit dat in de toekomst Zeeuws zeewier wordt gebruikt. De jenever smaakt volgens de winnaar van de Social Media Star Award 2009 en op internet vooral bekend als Slijterij Meisje goed bij oesters, Hollandse Nieuwe en sushi.

Zeewier is volgens de evolutietheorie van Darwin de bron van al het leven, schrijft De Boevere. ‘In den beginne was er alleen zeewier. Uit zeewier ontstonden de planten, de dieren en uiteindelijk ook de mensen.’

Reageer op dit artikel