nieuws

Menukaart waarschuwt tegen autokraak

Restaurant

Horecaondernemers in Blaricum gaan samen met de gemeente en politie het hoge aantal autokraken bij hun zaken aanpakken. Onder meer zullen ze een waarschuwing op de menukaart zetten.

Menukaart waarschuwt tegen autokraak

Zeer regelmatig worden, vooral zakelijke, gasten in Blaricum en omgeving de dupe van auto-inbraken tijdens hun restaurantbezoek.

Om dat tegen te gaan, zullen restaurants flyers uitdelen aan hun gasten en waarschuwende teksten op de menukaart zetten, schrijft De Gooi- en Eemlander.

De gemeente heeft op de parkeertereeinen het zicht verbeterd door meer verlichting te plaatsen en groen terug te snoeien, de politie zal haar steentje bijdragen in de vorm van extra surveillances in de donkere maanden.

Meestal gaat het de inbrekers voornamelijk om apparatuur als laptops, navigatiesystemen en mobieltjes, die zakenmensen in hun auto laten liggen.

Met bluetooth-techniek wordt het inbrekers makkelijk gemaakt, zegt de politie. Met een mobiele telefoon wordt gezocht naar open bluetoothverbindingen op laptops om te bepalen of in de auto interessante waar ligt.

Reageer op dit artikel