nieuws

Merlet brengt kunstzinnig boek uit

Restaurant

Uiteraard komen ook de gerechten van chef-kok Timo Munts en de wijnen van sommelier Sietse van Zanten aan bod, maar literatuur en beeldende kunst vormen de hoofdmoot van het boek, dat de titel ‘Een restaurant met tien sterren’ draagt.

Merlet brengt kunstzinnig boek uit

Het boek is een samenkomst tussen de schrijvers Ronald Giphart, Saskia Noort, Joost Zwagerman, Bart Chabot en de kunstenaars Marjolijn de Bruin, Judith Wiersema, Pauline Bakker, Ron Moret, Michel Poort en John Breed. Zij verbleven allen twee dagen bij Merlet, en gingen daarna aan de slag met het thema inspiratie.

De resultaten zijn er naar, laten Carla en Martin van Bourgonje van Merlet weten: ‘prachtige teksten van Saskia in de Koninklijke Suite, Joost schrijft over zijn roots en Bart vrolijkt op in de Bossuite. De verteller in het boek is Ronald Giphart. Ook de beeldende kunst is prachtig.’

Op 30 maart wordt het boek, in aanwezigheid van de in de titel genoemde tien sterren – de kunstenaars – gepresenteerd in Merlet. De opbrengst van het boek komt geheel ten goede van een goed doel: de afdeling Hematologie van het VU Medisch Centrum te Amsterdam.

Meer c ulinaire boeken:

Reageer op dit artikel