nieuws

Michelin 2011: ‘Dompertje’ bij L’Atelier

Restaurant

Hans Kinkartz van L’Atelier in Gulpen werd van verschillende kanten getipt voor een ster maar helaas was er dit jaar wederom geen ster voor zijn restaurant.

Michelin 2011: ‘Dompertje’ bij L’Atelier

‘Het is een dompertje’, laat een duidelijk teleurgestelde Kinkartz weten. Samen met zijn brigades zat hij vanochtend klaar in het bedrijf om het sternieuws te vernemen. Toen op de site van Misset Horeca doorkwam dat de ster niet naar Gulpen kwam, was dat slikken. ‘Stiekem hadden we er op gehoopt. In alle gidsen zijn we gestegen en stabiel. Op allerlei sites werden we getipt als kanshebber. Als je twaalf jaar bezig bent, hoop je dat de erkenning van Michelin een keer komt.’ Ook van gasten kreeg de Limburgse restaurateur steeds vaker te horen dat ze sterwaardig werden gevonden. ‘Je wordt ook een beetje gek gemaakt.’

In maart van dit jaar hebben de eigenaren van L’Atelier een gesprek gehad met hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin in Brussel. ‘Hij heeft niet veel los gelaten. Alleen dat hij constantheid miste.’ De inspecteurs die in Gulpen waren, lieten weten tevreden te zijn. ‘Je weet niet wat er om gaat in de hoofden van de inspecteurs.’

Vandaag gaat Kinkartz de teleurstelling verwerken. ‘Je moet er niet te lang bij stil blijven staan. Het hoofddoel hier is dat je gasten tevreden zijn. We weten dat we op de goede weg zijn en we blijven hopen. Ik heb straks een kookclub en dan ga ik lekker aan de gang misschien kan ik het dan een beetje vergeten.’

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel