nieuws

Michelin 2012: Geen derde Michelinster

Restaurant

Nederland krijgt er geen nieuwe driesterrenzaak bij. Dat heeft Michelin zojuist bekendgemaakt. De afgelopen weken werden meerdere tweesterrenzaken nadrukkelijk genoemd als potentiële nieuwe driesterrenrestaurants.

Michelin 2012: Geen derde Michelinster

» Dowload hier het gehele persbericht van Michelin

De laatste dagen werden de namen van InterScaldes, Beluga, De Leest en De Zwethheul steeds vaker genoemd als kanshebbers voor een derde Michelinster. Nu blijkt dat deze bedrijven het nog zeker een jaar met twee sterren moeten doen.

In een recent onderzoek in Misset Horeca liet hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin Benelux weten dat de topzaken in Nederland het afgelopen jaar een constant niveau hebben gehaald. Daarmee zou de laatste hobbel op weg naar een derde ster zijn verdwenen.

Nederland telt nu 84 eensterzaken, waarvan 7 nieuwe, 16 tweesterren zaken waarvan drie nieuwe en twee driesterzaken. 102 bedrijven hebben een Bib Gourmand.

Reageer op dit artikel