nieuws

Michelin beloont gesloten restaurant met Bib

Restaurant

Michelin bracht maandag het Bib Gourmand-nieuws voor de Benelux naar buiten. In deze nieuwe gids voor 2012 krijgt het Belgische restaurant Deliciouz in Eksel voor het eerst een Bib, maar deze zaak is al maanden gesloten.

Michelin beloont gesloten restaurant met Bib

Hoofdredacteur Werner Loens van Michelin erkent het probleem, zo zegt hij in de Belgische krant Het Nieuwsblad. ‘Zeer jammer. Zowel voor ons als voor de eigenaren. Wij werken het hele jaar aan dat boek om dan te moeten constateren dat het vanaf dag één niet meer klopt. En voor de restauranthouder komt zoiets ook hard aan. Dan krijg je eindelijk die erkenning, maar komt die wel wat te laat. Maar we kunnen er nu eenmaal weinig aan doen.’

Ook niet als een restaurant al maanden dicht is? ‘Wij werken onafhankelijk. We bezoeken hen anoniem en nieuwkomers zoals Deliciouz weten pas sinds maandag dat ze in de gids staan. Je kan dan toch niet verwachten dat ze ons telefoneren om te zeggen dat ze gaan sluiten?’

Loens vervolgt: ‘Jaarlijks sturen we de bezochte restaurants in juni een vragenlijst. Die moeten ze ons een maand later terugsturen. Dat gebeurde ook bij deze zaak. Over een nakende sluiting werd toen niets gezegd. Nogmaals, meer kunnen we niet doen omdat we onze onafhankelijkheid moeten bewaren en zo weinig mogelijk contact willen hebben met de restauranthouders, verklaart Loens de fout in de Bib Gourmand-gids voor de Benelux.

Het is overigens niet de eerste keer dat dit soort zaken mis gaan bij Michelin. In 2008 kreeg La Goccia uit Heerlen een Bib Gourmand terwijl het restaurant een maand eerder was gesloten.

In België zijn 22 nieuwe Bib Gourmands uitgedeeld, inclusief die voor Deliciouz. Bij onze zuiderburen zijn nu 133 restaurants met een kwaliteitskeuken voor een prijs van maximaal 35 euro.

Reageer op dit artikel