nieuws

Michelin: ‘Er was geen sprake van een gidspresentatie

Restaurant

Volgens Michelin klopt het niet dat het evenement rondom de fysieke presentatie op 28 november van de Michelingids voor 2012 is afgeblazen. ‘Er is nooit iets georganiseerd. Er zijn oriënterende gesprekken geweest, maar daar is het bij gebleven.

Michelin: ‘Er was geen sprake van een gidspresentatie

Dit zegt Michelin-woordvoerder Jessica van de Gucht tegen MissetHoreca.nl. De gidsenmaker zegt nooit iets te hebben vastgelegd en gaat dit jaar op 28 november de stermutaties gewoon weer via een persbericht bekendmaken.

Michelin voert ‘interne redenen’ aan als motivatie voor het uitblijven van een fysieke presentatie van de rode gids. De Franse organisatie zegt in Nederland een goed platform te missen waar de gids gepresenteerd zou kunnen worden. Als voorbeeld noemt Van de Gucht de presentatie in België die plaatsvindt op de beurs HorecaExpo.

In 2012 zegt Michelin nog te bekijken hoe de stermutaties de wereld in worden gebracht. ‘Het is nog zeker niet beslist of er een fysieke presentatie komt.’

In 2005, toen de gids in ons land voor het laatst gepaard ging met een fysieke presentatie, vond deze plaats op de beurs EFFF in Maastricht. Die sterrenmutaties werden bekendgemaakt door de scheidend hoofdinspecteur Paul van Craenenbroeck. Van Cranenbroeck klapte onlangs uit de school over Michelin in zijn boek ‘De magie achter de Michelinster’.

Gerrit Greveling

De Telegraaf meldde vorige week dat dit boek de reden zou zijn voor het afblazen van de gidspresentatie in Nederland. Deze zou volgens de krant plaatsvinden bij Figi in Zeist op 28 november. Ook Gerrit Greveling, voorzitter van de Alliance Gastronomique, maakte hier melding van. Die dag vindt in Amsterdam de jaarvergadering van de restaurantclub plaats.

Reageer op dit artikel