nieuws

Michelin: Sluiting Fat Duck zonder gevolgen

Restaurant

De tijdelijke sluiting van toprestaurant The Fat Duck, nadat 40 gasten ziek waren geworden, heeft geen invloed op de sterrenstatus van het Britse restaurant van driesterrenchef Heston Blumenthal. Dat zegt de topman van Michelin, Jean-Luc Naret.

Michelin: Sluiting Fat Duck zonder gevolgen

‘Dit kan in elk restaurant gebeuren, ook op topniveau. Blumenthal heeft er goed aan gedaan zijn restaurant te sluiten en de zaak te onderzoeken’, aldus Naret.

In de Britse pers wordt gespeculeerd over mogelijke sabotage. Dit omdat er geen bedorven voedsel is aangetroffen. Veertig gasten werden ziek na het eten in The Fat Duck. Binnenkort worden de resultaten van de tweede onderzoeksronde verwacht.

The Fat Duck moest een week geleden dicht nadat veertig gasten ziek waren geworden. Blumenthal moest ruim 450 reserveringen afbellen.

Reageer op dit artikel