nieuws

Michelin stopt met eigen culinair magazine

Restaurant

Het Franse culinair magazine ‘Etoile, le magazine du guide Michelin’ stopt. Het magazine werd in eerste instantie door een Franse kookboeken uitgever uitgebracht, maar ging later over naar Michelin zelf.

Michelin stopt met eigen culinair magazine

Ondanks de hoge kwaliteit van foto’s, artikelen en lay-out bleef de verkoop van l’Etoilelaag.

In eerste instantie werd het magazine uitgegeven door de kookboekenuitgever Glénat. Om dezelfde reden stopten die er ook al mee, waarna Michelin het magazine zelf ging uitgeven, zo meldt Koksforum.nl.

GaultMillau heeft nog wel een eigen magazine in Frankrijk. Dit is iets laagdrempeliger dan Etoile. ‘GaultMillau magazine geeft sinds kort meer ruimte aan keukenhebbedingetjes en populairdere recepten. Vanaf dat moment steeg de verkoop,’ staat op het Koksforum.

Reageer op dit artikel