nieuws

Michelin-veteraan krijgt eerste GaultMillau

Restaurant

Paul van Craenenbroeck was de grote attractie tijdens de uitreiking van de eerste gids van GaultMillau. De Belg, die ruim twintig jaar als hoofdinspecteur Benelux werkte bij Michelin, nam het eerste exemplaar van de gids in ontvangst. ‘Ik ben fier dat ik als kleine domme Belg hier mag komen’.

Michelin-veteraan krijgt eerste GaultMillau

Van Craenenbroeck voelde zich bepaald niet in het hol van de leeuw en was blij na zijn vertrek bij Michelin weer in de schijnwerpers te staan. ‘Toch heb ik even getwijfeld toen Jan (Jan van Lissum, red) mij in Zuid-Frankrijk bezocht met het verzoek hier te verschijnen. Maar ik zag tennisser Agassi afscheid nemen met een standing ovation en vond dat toch wel mooi’, aldus Van Craenenbroeck.

Jan van Lissum was zichtbaar trots met het binnenhalen van Van Craenenbroeck. ‘Toen we met GaultMillau begonnen, dacht ik meteen aan Paul. Hij heeft Nederland min of meer gastronomisch op de kaart gezet. En plotseling was het van het toneel verdwenen. Ik ben blij dat je het eerste exemplaar wilt aannemen’, stelde Jan van Lissum.

Let op: extra nieuwsbrieven

November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

Reageer op dit artikel