nieuws

Michelingids in Hongkong en Macao

Restaurant

Michelin komt voor het eerste met een culinaire gids voor Hongkong en Macau. Het is volgens topman Jean-Luc Nazet van Michelin de eerste stap in China en volgt een jaar na de Aziatische introductie in Tokio.

Michelingids in Hongkong en Macao

De komst van de rode gids voor Hongkong en Macau wordt gemeld door DeMorgen.be. Naret laat daarin weten dat er 250 tot 300 restaurant in Hongkong worden vermeld in de gids. Hongkong telt zo’n 15.000 eetgelegenheden.

De gidsen verschijnen in december dit jaar. Er wordt gesproken over de lancering van de ‘speciale administratieve regio’s’ van China. Het is niet ondenkbaar dat na Hongkong en Maco andere grote steden zoals Shanghai en Peking volgen.

Met de officiële melding van Michelin komt een einde aan speculaties in de lokale Aziatische pers. In Hongkong en Macao werd regelmatig in kranten gemeld dat inspecteurs van de gezaghebbende gids in eetgelegenheden waren gesignaleerd.

Reageer op dit artikel