nieuws

‘Michelininspecteur schrijft stiekem

Restaurant

Inspecteurs van Michelin maken notities tijdens hun restaurantbezoek. Wanneer personeel in aantocht is, schuiven ze het notitieboekje onder de tafel. Dat zegt Theo van der Kroon van het in de Michelingids opgenomen restaurant Vlees en Vis in Zevenaar.

‘Michelininspecteur schrijft stiekem

‘Voor de Michelingids reserveerde een Belg. Hij kwam alleen en wilde verzekerd zijn van een plek. Die Belg zat onder het eten ook steeds te schrijven en als er personeel aan kwam, schoof hij zijn notitieboek onder de tafel’, aldus Van der Kroon in De Gelderlander.

Van der Kroon, gastheer in Vlees en Vis, vervolgt: ‘Meestal komen ze met z’n tweeën. Ze duiken een kwartier de wijnkaart in en willen alles weten van de druivensoorten die voor de wijn zijn gebruikt’.

Vlees en Vis heeft vermeldingen in de Michelingids en in GaultMillau. In restaurantgids Lekker is het restaurant niet opgenomen. ‘Ze zijn hier van de Lekker nog nooit geweest. Dat weet ik bijna zeker want ik haal die keurmeesters er zo uit’, aldus Van der Kroon.

Reageer op dit artikel