nieuws

Mijlpaal voor topkok Jonnie Boer

Restaurant

Jonnie Boer is de eerste buitenlandse driesterrenkok die eind maart een buitengewoon diner gaat verzorgen tijdens een groot jaarlijkse wijnevenement in het Zuid-Franse Limoux. Hij treedt in de voetsporen van helden als Paul Bocuse en Alain Ducasse. Naast Boer treden meer Nederlandse topkoks aan.

Mijlpaal voor topkok Jonnie Boer

Het grote wijnevenement vindt 31 maart en 1 april plaats in Limoux, zo’n kilometer van de bekende Franse wijnstad Carcassonne. Door het veilen van streekwijnen wordt met de opbrengst een kerktoren in de omgeving opgeknapt. Op de eerste dag van het festijn verzorgt tweesterrenkok Ron Blaauw (M**L10GM16) een diner voor 350 mensen. Hij wordt daarbij begeleid door de ‘culi-boer’ Bert te Voortwis van de biologische boerderij Lindenhoff in Baambrugge.

Buitenrestaurant

Een dag later is het de beurt aan Jonnie Boer. De driesterrenkok van De Librije (M***L3GM19,5) gooit het over een andere boeg . In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen het galadiner buiten werd geserveerd, blijft Boer in de keuken. Als klapper laat hij op iedere hoek van het plein een buitenrestaurant plaatsen. Daarin maken Nederlandse topkoks de gerechten af.

Galadiner

De koks die hun medewerking hebben toegezegd zijn niemand minder dan Erik van Loo van Parkheuvel (M*L18GM17) , Jannis Brevet van InterSaldes (M**L48GM19), Hans van Wolde van Beluga (M**L2GM18), Martin Kruithof van De Lindenhof (M**L15GM18) en Lucas Rive van De Bokkedoorns (M**L9GM18). De Supperclub verzorgt de muziek voor het galadiner waar duizend gasten worden verwacht.

20 driesterrenkoks

Volgens mede-organisator Alain Caron gaat het knallen. ‘Bijzonder is dat we voor het eerst een tafel met alleen chefs en hun vrouwen hebben. Aan de tafel komen twintig driesterrenkoks uit diverse landen te zitten. Ze komen uit Frankrijk, Spanje, Engeland, Duitsland, noem maar op. Namen geven we nog niet prijs’, aldus Alain Caron.

Nederlandse topkoks heersen in Frankrijk

Reageer op dit artikel