nieuws

Militairen misdragen zich weer in horeca

Restaurant

Een aantal militairen heeft zich mogelijk op 22 december misdragen in een restaurant in Amsterdam. Een woordvoerster van het ministerie van Defensie bevestigde woensdag een bericht van die strekking in het AD.

Militairen misdragen zich weer in horeca

Twee leden van een groep mannen zouden harddrugs hebben gebruikt. Een van hen zou een portier hebben bedreigd. De woordvoerster zei dat de politie de zaak dinsdag aan de marechaussee heeft overgedragen.

‘Woensdag gaan we verder met het onderzoek’. Volgens haar staat nog niet vast of de militairen bij de misdragingen zijn betrokken. Dat moet het onderzoek uitwijzen.

De afgelopen maanden kwamen militairen regelmatig in het nieuws als amokmakers in de horeca. Meest spraakmakende zaak was het voorval in Noorwegen, waarbij militairen discobezoekers met grof geweld te lijf gingen. Ook in Groningen ging het mis. Daar misdroegen militairen zich in een hotel-restaurant. Omdat de eigenaar geen aangifte deed, zijn de daders nooit vervolgd.

Reageer op dit artikel