nieuws

Miljoenenvondst in nieuwe zaak Jamie Oliver

Restaurant

Bouwvakkers hebben in het nieuwe restaurant van Jamie Oliver in het Britse Manchester een ‘schat’ ter waarde van 1,3 miljoen euro gevonden. In de kelder van het voormalige bankgebouw werden in kluisjes juwelen, goud en mastertapes gevonden.

Miljoenenvondst in nieuwe zaak Jamie Oliver

Dat schrijven AD.nl de Belgische krant De Morgen op basis van een publicatie in The Sun. In de oude kluisjes, waarvan sommigen teruggaan tot 1935, troffen bouwvakkers juwelen, goud, mastertapes van Joy Division en New Order en zelfs een geweer aan.

Omdat de eigenaren van de honderden kluisjes niet meer konden worden achterhaald, besloot de Bank van Engeland ze open te maken. De vondst gaat naar de Britse schatkist.

Jamie Oliver kocht het oude bankgebouw om er een Italiaanse restaurant met de naam Jamie’s Italian te starten. Deze opende op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari. Een van de buren van de bekende tv-kok is voetballer Rio Ferdinand van Manchester United, die er ook een restaurant runt.

Reageer op dit artikel