nieuws

Minder omzet en meer verlies voor Groupon

Restaurant

Groupon heeft in het vierde kwartaal van 2011 22,6 miljoen dollar meer verlies geleden dan eerder gerapporteerd. De omzet van de Amerikaanse advertentiesite was met 492,2 miljoen dollar 14,3 miljoen dollar lager dan in februari werd gemeld.

Minder omzet en meer verlies voor Groupon

Het verlies en de omzet van advertentiesite Groupon over het vierde kwartaal van het vorige jaar zijn veel hoger en lager uitgekomen dan eerder werd gemeld. De Telegraaf schrijft dat het verlies uitkwam op 65,4 miljoen, 22,6 miljoen dollar meer dan dat wat in februari bekend was gemaakt. De omzet is met 14,3 miljoen dollar neerwaarts bijgesteld tot 492,2 miljoen.

Volgens Groupon zijn de tegenvallers toe te schrijven aan kortingen op aanbiedingen die hoger zijn uitgevallen dan gedacht. Er zit een ‘wezenlijke zwakte’ in het interne controlesysteem van de financiële rapportage, zo tekent de Telegraaf op. Ook op de boekhoudmethode van het bedrijf is al vaker kritiek geleverd.

Reageer op dit artikel