nieuws

Minder omzet horeca Schiphol na rookverbod

Restaurant

Het rookverbod op Schiphol heeft geleid tot een lagere omzet bij de horeca op de luchthaven. Reizigers bestellen minder drankjes sinds de invoering van het algehele rookverbod op 1 januari. Volgens horeca-exploitant HMS-Host is de omzet in de bars met tien procent gedaald.

Minder omzet horeca Schiphol na rookverbod

In de restaurants wordt weliswaar meer eten besteld, maar de stijging is onvoldoende om de terugloop in de bars te compenseren. De ervaringen op Schiphol lijken bange vermoedens van cafébazen te bevestigen dat het landelijke rookverbod per 1 juli leidt tot minder klanten en minder omzet.

Woordvoerster Marian Lemsom van de horeca-exploitant op Schiphol: ‘Mensen gaan minder makkelijk naar een bar als ze niet kunnen roken. En ze houden het bij maar één biertje.’

Het rookverbod heeft overigens wel geleid tot een grotere klanttevredenheid. ‘De gasten vinden de bars schoner geworden.’

Reageer op dit artikel