nieuws

Minder opbrengst Nacht van Fooi door crisis

Restaurant

De Nacht van de Fooi die zaterdagavond plaatsvond heeft in totaal zo’n 75.000 euro opgeleverd. Dat heeft de organisatie zondag gemeld. Het personeel van enkele honderden kroegen, restaurants en clubs in negen steden door heel Nederland droegen hun fooien van zaterdag af aan een goed doel.

Minder opbrengst Nacht van Fooi door crisis

De actie leverde echter minder geld op dan vorige jaar. Toen sprokkelden de restaurants en cafés 120.000 euro bij elkaar. Een zegsvrouw wijt dit deels aan de crisis, die de horeca flink heeft getroffen. Hierdoor deden er dit jaar ook minder etablissementen mee aan de actie dan vorig jaar.

De Nacht van de Fooi is een initiatief van ontwikkelingsorganisatie Impulsis, die de 37.500 euro die de obers en het barpersoneel hadden opgehaald zoals elk jaar heeft verdubbeld.

Aan de actie deden horecagelegenheden in Groningen, Amsterdam, Delft, Utrecht, Rotterdam, Breda, Nijmegen, Enschede en Leiden mee. Het geld gaat dit jaar naar ontwikkelingsprojecten in onder meer Kenia, de Gazastrook, Burkina Faso en India.

Het was de zesde maal dat de Nacht van de Fooi plaatsvond. Tijdens de eerste editie werd 8000 euro opgehaald.

De organisatie gaat komend jaar proberen het evenement meer bekendheid te geven, zodat volgende keer weer meer restaurants en cafés meedoen aan de actie.

Reageer op dit artikel