nieuws

Minder vermoeid en fitter na eten in toprestaurant

Restaurant

Mensen die eten in toprestaurants zijn minder vermoeid en voelen zich fitter. Dit komt omdat het chemisch evenwicht in het lichaam niet wordt verstoord omdat lichaamsvreemde stoffen geen deel uitmaken van het eten.

Minder vermoeid en fitter na eten in toprestaurant

Dat zegt Peter Klosse van De Echoput in Hoog Soeren op basis van onderzoek in zijn restaurant. Op uitnodiging van Klosse deden twee voedingsdeskundigen onderzoek naar gastronomie en gezondheid.

De onderzoekers, Nienke ter Hoor-Aukema en Sonja van de Rhoer, verbleven drie dagen in De Echoput. Chef-kok Johan Christiaan Reker van De Echoput legde de onderzoekers culinair in de watten, meldt Klosse.

Na drie dagen kwamen de onderzoekers tot conclusie dat ze zich fitter en minder vermoeid voelden. Klosse merkt op dat het luxe verblijf in het hotel hierin een rol speelt, alsmede ontspannende bezigheden als zwemmen en boswandelingen.

Het klassieke woord restaureren moet volgens Klosse dan ook heel letterlijk worden genomen. Klosse gaat nog meer onderzoek doen naar gastronomie en gezondheid.

Meer over Peter Klosse:

Reageer op dit artikel