nieuws

Moshik Roth nieuw in Elsevier Top-20

Restaurant

Moshik Roth van ’t Brouwerskolkje in Overveen is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Elsevier Top-20, de ranglijst van beste koks van Nederland samengesteld door de chefs zelf. Sergio Herman blijft volgens zijn collega’s de beste van Nederland.

Moshik Roth nieuw in Elsevier Top-20

Sergio Herman op één. Jonnie Boer op twee. Achter het vertrouwde beeld op drie dit jaar Lucas Rive van De Bokkedoorns. In de koksenquête van Elsevier stijgt Rive één plaats.

Jannis Brevet gaat van zes naar vier. Hans van Wolde moet een stap terugdoen; van drie naar zes. Nico Boreas gaat van vijftien naar tien.

De Elsevier Top-20 telt vier nieuwe binnenkomers. De hoogste is Moshik Roth. De patron van ’t Brouwerskolkje komt nieuwe binnen op plaats twaalf. De andere nieuwe in de ranglijst zijn Roger Rassin van La Rive (op plaats vijftien), Peter Gast van ’t Schulten Hues (zeventien) en Niven Kunz van Restaurant Niven (twintig).

De complete ranglijst met omschrijvingen van de koks en hun restaurant is te vinden in de uitgave Elsevier Stijl, die dit weekend verschijnt bij het weekblad Elsevier. Aan de enquête werken bijna tweehonderd koks aan mee.

Reageer op dit artikel