nieuws

Moskeeën geven offervlees aan armenrestaurant

Restaurant

Naar aanleiding van het offerfeest op 16 november, geven vier Gentse moskeeën hun offervlees aan een hulporganisatie. Die verwerkt het vlees en verdeelt het in de verschillende sociale restaurants in de stad.

Moskeeën geven offervlees aan armenrestaurant

Tijdens het offervlees wordt een schaap geslacht en brengen de moslims offers via een schenking aan een hulpfonds of een andere gift. Ze kunnen ook hun vlees uitdelen aan mensen die het minder goed hebben, of zelf geen schaap kunnen slachten.

Volgens de sociale organisatie VZW Ateljee kwam het initiatief vanuit de moskeeën zelf. Die wilden graag wat betekenen voor de stad. Daarop bracht het stadsbestuur hen in contact met VZW en wordt het vlees nu via de sociale restaurants gedistribueerd.

Het vlees wordt verwerkt in maaltijden, die dan voor weinig geld verkocht worden in de restaurants. Armen kunnen ook kiezen voor een meeneemmaaltijd, die door een andere organisatie gemaakt wordt.

Reageer op dit artikel