nieuws

Mosselen van prima kwaliteit dit jaar

Restaurant

Restaurants kunnen dit jaar mosselen weer flink scoren met mosselen. De kwaliteit van de schelpdieren zijn prima, zo melden keurmeesters in de ‘mosselhoofdstad’ Yerseke. De eerste mosselen van het nieuwe seizoen zijn gisteren op de veiling aangeboden.

Mosselen van prima kwaliteit dit jaar

Dat meldt De Telegraaf. Volgens keurmeesters is het vleesgewicht van de mosselen over het algemeen goed, zeker voor de tijd van het jaar.

En dat is goed nieuws, temeer omdat er vorig jaar nog flink geklaagd werd omdat de scheldieren te klein en te duur waren. Ook bevonden zich toen kleine, vervelende krabbetjes in veel mosselen.

De eerste mosselen zijn gisteren op de veiling in Yerseke aangeboden. Dit houdt in dat de lekkernij vanaf halverwege volgende week bij restaurants verkrijgbaar zijn. Een groot deel van de in ons land geproduceerde mosselen zijn bestemd voor Belgische restaurants.

Reageer op dit artikel